Soufflé maison F.O.F

(mindst 5 pers.)

60 g. smør
60 g. melis
60 g. mel
6 æg. blommer

6 æg. hvider
1 Vanilje

1 dl. likør

Florsukker.
 

Fløden koges op med melis og den flækkede vaniljestang. Smørret smeltes og bages op med mel, heri hældes den varme fløde lidt efter lidt. Opbagningen ristes godt af, gerne 2 gange.


Æggeblommerne tilsættes en efter en, rør massen glat, tilsmag med Grand Marnier. Tilsæt derefter forsigtigt de stiftpiskede æggehvider.
.

Fyld massen i forme, der skal være grundigt indsmurt med smør og drysset med melis.

De bages ved jævn varme ca.200°c i couvert forme ca. 12 min. (En stor form ca. 23 min)

Ved servering drysses de med florsukker.

 

Husk: soufflé er noget gæsterne venter på.