Kirsten's solbærfriand med nougatknas, chokolade tvill og flormelis

 

10-12 kager

 

En friand er en lille populær kage med mandelmel/hasselnøddemel og flormelis.

Friand

 

250 gr. solbær
1 dl. sukker
175 gr. smeltet smør
4 dl. flormelis
4 dl. hasselnøddemel
2 1/2 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
6 æggehvider

Varm ovnen op til 200 gr. Smelt smørret i en gryde.
Kom solbær op i en skål og marinerer den med sukker og smag, giv dem et lille skud i ovnen. Sigt væden fra og gem den.
Bland hasselnødde-mel, flormelis, hvedemel og bagepulver i en skål. Rør æggehvider og smørret i og rør det godt sammen.
Fordel dejen i smurte forme og kom solbær i hver kage, kom kagen i ovnen bag og dem ca. 30 min. Dryp kagerne i væden fra solbærrene og sæt dem til side.


 

 

 

Nougat knas

 

Hasselnødder

Sukker

Kom sukker på en pande og smelt det med lidt smør
Tilsæt hasselnødder og varm det godt igennem og kom det op på bagepapir og køl af. Kom det i en blender og blend til smuldrer,..

 

 

Chokolade tvill.

 

chokolade

Smelt begge dine chokolader i vandbad, kom en bradepande eller andet, der er glat, på frost .

Kom et stykke bagepapir på og lav så et mønster, der hænger sammen med en ske eller en gaffel. Kom dem tilbage på frost og lad dem hærde.

   

Solbærkompot.

 

Solbær

maizena

Kom solbær op i en gryde og tilsæt sukker, varm det stille op og jævn med den maizena. Tag gryden af varmen og gem til anretning.
Hvis du ønsker coulis så tilsæt lidt væske og sigt kernerne fra.

 

 
 

Kirsten Enemark 8okt2015