Sod stegt rødfisk med oystersdressing - Cajun aften  m. New Orleans food:

4 stk rød fiskefilet

150 g. usaltet smør

Cajun black red fish krydderi

smør

citron

hvidløg

Varm en tør  jernpande op i mindst 8 min. jo varmere desto  bedre.

Smelt og afklar det usaltet smør, vend fisken heri, drys  generøst med krydderblandningen på begge sider.

 

Steg fisken på den meget varme pande til undersiden har en skorpe, vend og steg den anden side (stegetid ca.  min.)Det oser meget, men det branker ikke .

Grønt garniture:

 

Squash i stave

Serveres med sauteret squash i stave. Tilsmage med creole seas krydderi, hvidløg og citronsaft.

 

 

Oyster dressing:

 

2 dl creme fraiche

oyster sauce

hvidløgsfed

creolsk krydderi

free seasoning

Creme fraichen tilsmages med oyster Sauce tilsat presset hvidløg efter smag og creolsk krydderi.

 

 

 

 

November Hvidvin. U.S.A.

Green Valley California vintage 2002

Cajun folket møder man i New Orleans veg Missisippi, det er typisk udvandrere fra krigen i 1765, hvor englændere, spaniere & franskmænd indgik venskab med de sidste indianere.

Der opstod Cajun køkkenet, en kompination af mange national madretter.

nov 2003