Svinemørbrad SaltimBocca ala Kirsten

Opskrift til ca.4 pers.

En svinemørbrad
Ca. 50 gr. Soltørret tomat i olie
Ca. 40 gram groft revet rød prima donna(eller efter smag)
Ca. 8 skriver parmaskinke
Fint snittet Salvie
Salt og peber
Kød snor
Og evt. film og sølvpapir

Ordn din svinemørbrad ren for fedt og de største sener.
Skær mørbraden halvt igennem langs midten og skær op på begge sider, og slå så ud så du får et stort stykke fladt svinemørbrad. Nu skal du komme dit fyld i. (jeg skal nok vise den første.)
læg parmaskinke ud side om side, læg den opslidsede mørbrad på, dernæst soltørret tomat og så fint skåret salvie, til sidst prima donna ost.
Så skal du rulle din mørbrad sammen igen, så den kommer til at ligne sig selv. Nogen bruger snor andre film og sølvpapir, til at holde den sammen. Jeg bruger det hele, det kommer lidt an på hvor meget det driller mig. Hvis du kun bruger snor kan du godt brune den af på pande før den kommer i ovnene. Hvis ikke så kan vi evt. brune den af efter den har været i ovnen, hvis den da mangler farve.

Den skal have ca. 2*15 min ved. 180 gr. Husk trække tid både imellem og før servering.

 

 

Små smørstegte kartofler

 

ca. 12 små kartofler

Rist rengjorte uskrællede kartoflerne på en pande i smør til de er gyldne, og tilsæt salt, peber og krydderurter efter valg. Kom dem i en bradepande og bag dem møre i ovn ved 180 gr. 

De kan varmes op igen før servering.

   
Braiseret fennikel i lys fond  

1 fennikel til 4 pers.( alt efter størrelse)

lidt forskellige urter
0,5 I. lys bouillon

Lidt urter så som gulerod og hvide rodfrugter

krydderurter

Kvart fennikel og grill dem på den pande så de får et flot mønster og kom den op i en bradepande, herpå kommes urter og fond over og dækkes til med låg eller sølvpapir. braiserer dem i ovnen ved 180 gr. I ca 30 min. Til de er møre, lad dem bare ligge i bradepanden til de skal varmes igen før servering. (husk at sigte og gemme bouillon til en anden gang)
   
Sauce beurre blanc.  

50 gr. Skalotter (bare groft snittede)
Lidt smør til dampning
½ dl vineddike
2 dl. Hvidvin
Ca. 200 gr. Smør

purløg

Skalotterne dampes klare i smør, nedkoges med vineddike, tilsættes hvidvin og nedkoges til det halve, sigtes.
Den sigtede reduktion nedkoges, piskes op med koldt smør og smages til.

Denne sauce skal piskes lige før servering og så skal den tilsættes rigelige mængder fint snittes purløg.

   
Anretning Det sprøde ku evt. være sprødstegt parmaskinke eller friteret rodfrugter
   
   
   
Kirsten Enemark 7 feb 2013