Rødvins braiseret oksemørbrad

750 g Oksemørbrad

knust sort peber
10 chalotte løg
10 fed hvidløg
10 små champignoner

50 g smør
salt
2 dl. rødvin
2 dl. vand
1 tsk. maizenamel

Sørg for kødet har køkkentemperatur, når stegningen påbegyndes.
Gå kødet efter for sener. Giv løg og hvidløg et opkog og pil dem. Rens championerne.
Krydder kødet med knust sort peber. Brun det på alle sider i en stege gryde, brun champignoner, løg og hvidløg i smørret. Tag garnituren op.
Tilsæt vin og vand. Læg låg på gryden og lad kødet braisere 10 -15 min. Vend det når halvdelen af stegetiden er gået, tilsæt hvidløgsfeddene.
Tag kødet op,
pak det i alufolie. Lad det hvile 8 - 10 min., før det skæres.
Rør lidt maizenamel ud i lidt koldt vand og pisk det i saucen. Kom champignoner & løg i og lad det koge godt igennem, for svag varme. Smag saucen til med salt, og efter inspiration?

Pasta:

 

200 g båndpasta pasta

Kog bånd pastaen ifølge anvisningen på emballagen. (lidt olie i kogevandet kan anbefales)

 

 

Skær kødet i skiver. Lad pastaen dryppe af. Server løg og champignons saucen til.

 

 

Haricots verts Soissonnaise (p&p)

haricots verts
1 skalotteløg
100 g. østershatte
2 spsk. revet parmesan sherry

Haricots verts nippes, skylles og koges i letsaltet vand ca. 8 - 10 min. Skylles i koldt vand. De finthakkede løg sauteres i smør på en pande til de er klare uden at brune, svampene til sættes, og steges færdige, haricots versten tilsættes og blandes, når den er gennem varm tilsættes salt og peber, samt den revet parmesan ost, til sidst svinges sherry i.