Rosastegt dyrekølle med æble/kastanie sauté:
   

Dyrekølle

10 stk. Enebær

3 kviste Rosmarin

Salt

Peber

 

Dyrekøllen udbenes, krydres med salt og peber, enebær samt rosmarin, smøres godt og steges ved intervalstegning i ca. 45/55 min. Ved 200° c i varm ovn.

Den samlede stegetid udgør ca. 35 –40 min.

Brombær

2 dl. Rødvin

5 dl. Fond

1 skalotte løg

2 stilke timian

½ dl. kirsbær eddike

2 dl. piskefløde

 

Finthakket løg svitses af og tilsættes eddike som næste koges væk.

Derefter tilsættes rødvinen som reduceres kraftigt.

Vildtfonden tilsættes og reduceres til det halve. Herefter tilsættes brombær og til sidst fløden som indkoges til en cremet konsistens.

 

Garniture:

 

2 æbler

ca. 16 stk. kastanier

½ spidskål

koriander

 

Æblebådene og de afskallede kastanier samt den fint snittede spidskål sauteres i smør og tilsættes koriander.

ca. 20 stk. små kartofler

50 g afklaret smør

5 spsk. akaciehonning.

 

Kartoflerne vaskes og koges møre, pilles og ristes i afklaret smør og akaciehonning.