Rødvinsmarineret andebryst og små pølser af låret med kartoffelkroketter, stegt rødkål, æbler med ingefær og andesauce.

  Mariner anden fordelt i bryst, lår og skrog i rødvin, laurbær, nelliker, stjerneanis,
timian og peber helst i to døgn.

 

 
Små hjemmelavede pølser
 

Tag lår og bryster op af lagen, og brun skroget godt af i ovnen med urter, kom i en gryde og tilsæt vand og kog godt op. Efter en time tages urterne op og kog videre en time. Sigt fonden og kog ned til passende konsistens, husk at skumme af for fedt og urenheder. Saucen kan evt. monteres med smør, ellers kan den jævnes med maizena.

Tag kødet af låret og kør det sejt på en multi hakker med salt, tilsæt æg og lidt fløde. Kom farsen i en sprøjte pose og luk den til. Skyld svinetarmen godt i koldt vand og nu skal farsen så sprøjtes ind i tarmen husk at slå knude på tarmen, de skal være omkring 4-5 cm. der skal meget gerne laves 3 små pølser til hver. Pølserne prikkes med en lille nål og pocheres i ca. 5-6 min. Tag dem op og steg dem i smør lige før servering.

 

 

Rødvinsmarineret andebryst.
 

Andebrystet ridses i skindet så der komme små trekanter. Brunes af i olie tilsat en smule smør til det er flot gyldent og steges rosa i ovn ved interval stegning ca. to gang ti min, men pas på det må ikke få for meget. lad brystet hvile færdig under et klæde eller sølvpapir til servering.
 

 

 

Kartoffelkroketter
 

Melede kartofler skrælles, skæres i stykker og koges puré-møre i vand uden salt. De afdampes, pureres og røres op med ca. 100 gram smør pr. kg kartofler og derefter over varmen med 4 æggeblommer, krydres med salt og peber.
Kartoffelmosen formes som propper, afkøles og paneres i mel, æggehvider og vendes i hakkede valnødder med rasp. Før servering steges de hurtigt i friture og afdryppes. Hvis de for får lang tid i frituren sprænges de.

 

 

Rødkåls salat med appelsin

 

Rødkål skæres i meget fine strimler her kan i evt. bruge mandolinjernet. Skær skrællen at appelsinerne og skær fileter ud og pres saften i en skål for sig. Rødkålen steges af på en varm pande i olivenolie og koges ned med appelsin saft, det skal koges til det er mørt med der må gerne være bid i. Smag til med salt og peber. Rødkålen vendes med appelsin fileterne. Det kan serveres både koldt og varmt.

   
Æbler med ingefær.
  Skær æblerne i både og steg dem møre i smør, smag til med frisk revet ingefær, salt, peber og sukker. Dette kan også serveres både koldt og varmt.
   
 
   
opskrift: Kirsten Enemark 08dec2011