Rødspættefilet i Cidersauce:

2 rødspætter

1 chalotteløg

salt + peber

citronsaft
1 dl. fond

2,5 dl. cider

3 dl. piske fløde

Fileter rødspætterne, sæt fiske fonden i gang.
Pil og hak løgene fint og læg det som underlag i en smurt sautergryde. Krydr fileterne med salt og peber, og dryp dem med citronsaft. Fold fiskefileterne sammen og læg dem i panden /gryden.
Hæld fiske fond og cider over. Damp fisken under stanniol ca. 5 min. Tag dem op og hold dem varme.

Si fonden over i en lille gryde og kog den ind til der er % dl. tilbage. Tilsæt fløden og kog den til den begynder at tykne. Smag til med salt - pebermølle og citronsaft.

Tilbehør:

 

1 gulerod

1 porre

8 rosenkål

grønne bønner
1 courgette

Rens grøntsagerne. Skær gulerødderne og porrerne i tændstikstynde strimler. Skær courgetten i skiver. Kog grøntsagerne i let saltet vand, halver rosenkålen de/den skal stadig være sprøde.

Fordel den på en varm tallerken. Læg fiskefileterne ovenpå og
masker med saucen.

Server fiske-retten med en god kogt pasta

   
Fiskefond:  

Fiskeben

gulerod

løg porregrønt

laurbær

hel peber

pastinak

Fiskeben og fint skåret urter sættes over at koge i koldt vand. Koges op og skummes omhyggeligt. Tilsættes salt, og skummes igen. Hvorefter fonden koger ganske langsomt i ca. 20 min. Fonden sigtes gennem sigte og derefter gennem et stykke.