Dildmarineret Rødfisk med fennikelsalat:
Rødfiskefilet

Rens fisken og fjern alle ben. Lad skindet side på. Del fileterne i passende stykker. Krydder med salt og peber.

Marinade.

 

Dild
revet citronskal 1 fed hvidløg
1 chalotteløg balsamico
1 dl. olivenolie

salt
frisk kværnet hvid peber

Bland den skårne dild, citronskal, presset hvidløg og fintskåret chalotteløg i god olivenolie. Balsamico eddiken skal først i senere.
Vend fiskestykkerne i marinaden og læg dem skind siden nedad i et ovnfast fad. Lad det marinere ca. 1 time.
Sæt ovnen på 175°c. Bag fisken i ovnen i ca. 10 min., men hold nøje øje, så fisken ikke får for meget.

 

   
Fennikelsalaten:  

1 fennikel

1 gulerod

75 g ærter

feldsalat

brøndkarse

 

Rens fennikelen og skær den i tynde strimler på langs. Bland med feldsalat,brøndkarse, ærter,og gulerødder i tynde skiver,brug
evt. et råkostjern.

Anret salaten midt på tallerkenen. Læg den varne fisk med skindsiden opad. Smag marinaden til med balsamico eddike, og evt lidt citronsaft, salt og peber.

Dryp marinaden over fisken og salaten serveres straks.

Krydderurtebrød:

skiver af italiensk brød
olivenolie

krydderurter

hvidløg

madagaskar peber.

Bland fint skårne krydderurter, hvidløg og madagaskar peber i olivenolie, smag til med salt. Smør marinaden på 1 brødskive, gerne på
begge sider, stil den under grillen, til den har taget farve.

Serveres straks til rødfiske salaten.