Rim saltet hellefisk m/ rødbeder & bær

Lage:

2 spsk. flage salt

2 spsk melis

1 knust enebær

2 stk kryddernellike

2 spsk kogende vand

Læg fileterne i et fad. Bland salt, sukker, knust enebær, nelliker, og hæld det kogende vand over. Rør til salt og sukker er næsten opblødt, hæld lagen over fisken. Lad den trække i køleskab så længe som muligt

 

Garniture:

1 stor rødbede

olie

citronsaft

hakket rosemarin

salt og peber

frisk bær

 

Skyl rødbederne pak dem ind i folie og bag dem ved 150°c i ca. 1 time, til de er, mørner. skær rødbederne i tern vend dem i en marinade af olie, citronsaft, rosmarin, salt og peber. Drys med let knuste friske bær og lad det trække.

Tag fisken op af lagen dup den tør og skær den i meget tynde skiver med en skarp kniv.

Anret skiverne med krydret surmælk og rødbede og bær. Drys med lidt fint hakket krydderurter.

 

Krydret surmælk

1½ dl. kærnemælk

1 dl. creme fraiche

div. krydderurter

Pisk creme fraiche og kærnemælk kraftig sammen og krydr med fint skåret urter salt og peber.

Lad det stå køligt til anretningen

 

 

17. okt. 2010