Profitroles med citroncreme & chokolade:

Dej:

2 dl. Vand

50 g. smør

200 g. mel

4 hele æg
 

Varm vand og smør i en gryde. Tilsæt melet, når smørret er smeltet, og rør kraftigt med en grydeske i ca. 5 min, til dejen er lind og slipper gryden. Tag gryden af og lad den køl lidt af. Rør et æg i dejen af gangen.

Hæld dejen i en sprøjtepose og afsæt 12 boller (a ca. 3 cm. i diameter) på et stk. bagepapir. Bag profitbollerne ved 180 °c i 20 til min. min.


OBS: Ovndøren må ikke åbnes de første 15 min. Så falder bollerne sammen.

 

 

Creme:

½ l. sødmælk
150 g melis
75 g. majs mel
½ teske Vanillilesukker revet skal af en usprøjtet citron
1 dl liqueur
saften af en ½ citron.

Bring mælken i kog sammen med sukker, vanille og det revet citron. Pisk majsmel, æg og liquer grundigt sammen og tilsæt den kogene mælk undrer konstant piskning. Giv det et hurtigt opkog og stil det køligt. Drys evt. overfladen med lidt melis, det hæmmer skind. Hæld den kolde creme i en sprøjtepose og "pift" profitbollerne og fyld med cremen.
 

 

 

Chokoladeovertræk:

250 g. hvid chokolade

75 g. usaltet smør

Smelt forsigtigt den hvide chokolade i vandbad sammen med det usaltet smør.

Anretning:

strimlet el. revet

citronskal

Server 3 fyldte profitboller på hver tallerken og træk dem over med smelte chokolade. Drys med strimler af citronskal.