Peberglaseret papaya med sabayonne

2 papaya frugter

Lidt melis

1 vanille stang

10 knuste sorte peberkorn

10 knuste grønne peberkorn

10 knuste rosa peberkorn

L gren frisk mynte

1 lime frugt

1 appelsin

50 g. smør

Papaya frugten skrælles forsigtigt evt. med en tynd skræller, flæk - de små kerner fjernes. 

I en gryde smeltes smørret, og den flækkede vanillestang samt de udskrabede vanillekorn steges i smørret uden at tage farve – når smørret dufter godt af vanille tilsættes de forskellige knuste peber korn, saften af appelsin og lime samt lidt sukker.

Giv det et opkog , og papaya stykker puttes i gryden. Gryden trækkes fra varmen for at køle af. 

Når papayaen og lagen er kølet af, anrettes de i en dyb tallerken med lidt af lagen og pyntes med frisk mynte.
 

Brown ale sabayonne

 

1 dl. mørk øl

1 spsk. florsukker

½ dl. æggeblommer

 

Lage fra frugterne, øl  og melis (i alt 1 dl.) varmes op til kogepunktet og piskes/legeres med æggeblommerne, der piskes forsigtigt skummende over svag varme.  

Serveres med kold Siciliansk sød 15% hvidvin. Passito di Pantelleria 2006.

 

Hold 175562

10. december 2007