Let frossen passionsfrugtfromage med toffie, iscreme og kaviar.
 

Toffie.

1 dåse kondenseret mælk

Kom dåsen med kondenseret mælk op i en gryde og hold den dækket med vand. Kog den i tre timer under vand. Og tag så dåsen fra varmen. Og køl af.

   

Is på toffie.

 

½ l piskefløde

1 st. vanilie

ovennævnte dåse mælk

Pisk fløden stiv med korn fra en vanilie stang. kom mælken forsigtigt heri. Kom i beholder og sæt pa frost.

 

 

Hindbær lakrids kaviar.

 

 

Kom dine hindbær op i en gryde med sukker og vand. Heri kommes smag, i dette tilfælde en smule lakrids pulver. Varm gryden op og sigt væden op i en skål. Der beregnes til  3/4 dl. væde til 1½ bl. Gelatine.
Udblød gelatinen i vand og smelt den i den varme væde. Kom væden i en sprøjte og sprøjt nu geleen op i kold olie og sæt pa køl til servering. Kaviar tages op med en hul ske og skylles af for olie før servering.

 

 

Passionsfrugtmousse.

 

Opskrift 6 pers.
8 bl. gelatine
10 passionsfrugter(eller juice)
1 dl. Appelsinsaft
150 gr. Sukker
250 gr. Mascarpone eller 2½ dl. Creme fraiche 38 %
Korn af en stang vanilie
2½ dl piske fløde

Kom gelatine op i koldt vand. Kog indmaden fra passionsfrugterne, appelsinsaft og sukker i en gryde i 2 min. Tag gryden af varmen og kom den opblødte gelatine heri og rør rundt til den er smeltet.
Hvis I bruger silikone forme behøver I ikke at beklæde formene med film men ellers så kom film i små forme og kom ca. 1½ spsk. af passionsfrugt blandingen i. Kom resten igennem en sigte og kom det op i piskes mascapone. Kom vanilie korn op i fløden og pisk den let, vend fløden med mascapone og kom cremen op i skålene. Kom skålene pa frost og server letfrossen. Ellers kan de laves dagen før og serveres som kold fromage.

 

 

 

 

 

dec2014 Kirsten Enemark