PANDESTEGT LAKS MED GRØNT & PP (PERNOD & PASTA)

Ejvinds laks:

flotte laksekoteletter (evt. med skind)

Spaghettipasta  65-70 g/person

8-12 krebsehaler (uden skal)

Gurkemeje

Safran

God fiskebouillon (+ lidt øko-hønsebouillon – Oscar)

Hvidvin (½-1 dl)

Kaffefløde

Pernod/Ouzo

En anelse lakridspulver

Olivenolie

Laksen krydres med salt & peber, sættes over i olie blandet med en smule smør – ved fornuftig varme (behøves ikke at vendes, læg låg over)  Når laksen har 2-3 min. tilbage lægges de afdryppede, krydrede krebs på panden, vendes hurtigt & tilsæt Pernod/Ouzo og flamber. Fiskebouillon knaldes på, gurkemeje, safran, lidt kaffefløde. 

(Sæt krebs til side, så de ikke bliver seje).

 

 

 

Grønsager:

 

¼ - ½ courgette

Hvidløg

Chili

Sugar snaps (ærter)

2 forårsløg (med noget af det grønne)

Evt. fennikel

½ Rød peber

½ Gul peber

En knivsspids lakridspulver

Pynt med lidt thai-basilikum

Grønsagerne skæres RUSTIKT og uensartet ud (på skrå i ikke for store stykker) – tænk farver!

Pasta sættes over i rigeligt saltet vand.

Fiskefonden sættes i gang og koges ind.

Grønsager sættes over med olivenolie, (gerne i cazuela), så alle ting bliver færdig samtidig.

 

 

Servering:

 

 

Start nu med at anrette (pasta, laks – folie over) mens saucen justeres efter din smag.

Servering:

Store dybe tallerkener. Pasta placeres i midten, laks på toppen med halvdel af krebsene (dæk med folie). Montér den veltilsmagte, indkogte fond rundt omkring pasta & laks, tilsæt grønsager + resten af krebs i ring.

Pynt med lidt hakket sød basilikum (thai basilikum).

 

God appetit!  Ejvind.

14apr2011