Nytårs pandekager med abrikos og vanille creme

 

4 pers

Tynde pandekager

125 gr mel

2 æg

3 dl mælk

¾ dl smør (smeltet)

1 stang vanille

øko Citron/appelsin

salt og sukker

Riv skallen af citrusfrugten, lav sirup af saften.

Bland mel og salt og kom det i pisket æg med mælk, tilsæt det smeltede smør, vanille, citronskal og lad dejen hvile i 20 minutter.

Kom dejen på en varm pande og vend når den er brun i kanten. Bag færdig og læg pandekagerne på en tallerken med sukker mellem hver pandekage.

 

 

Abrikos kompot

1 pose tørrede abrikoser

sukker

hvidvin eller bare vand

stjerneanis

kanelstænger

nelliker

abrikoser

Kom abrikoserne i en gryde, tilsæt smagsgiverne, og kom væde på så de er dækkede. Kog abrikoserne til de er meget møre, kom dem i en skål og sæt dem på køl. Fjern smagsgiverne og blend abrikoserne så den bliver hel fin.

 

 

Vanille creme

½ l fløde

3 æg

150 gr sukker

1 vanille stang

2 spsk maizena

Kom fløde og maizena op i en gryde, rør rundt så der ikke er nogle klumper i, kom resten i gryden og varm op under omrøring, indtil den er cremet. Kom cremen i en skål og sæt på køl.

Tag vanillestangen op og pisk cremen igennem før servering. Kan evt vendes med lidt flødeskum.

 

 

Kirsten Enemark 11dec2014