Pandekage med karry-passionsfrugtis:

Pandekage:

2 hele æg

120 g. mel

1 spsk. melis

lidt kardemomme

80 g. smeltet smør

3 dl. sødmælk

lidt salt

Rør æg med melis, kardemomme og salt, tilsæt mel og rør til en lind masse, tilsæt den kogende smeltede smør under omrøring til massen har konsistens som tyk fløde, tilsæt mælken. Bag pandekagerne, brug kun fedtstof til den 1. pandekage, resten uden yderlige fedtstof.

 

 

Passionsfrugt parfaitis:

Iscreme:
6 passionsfrugter
l appelsin
½ dl. past. ægblomme

korn af ½ st vanille blandet med ∕3 tsk. Karry pulver
½ tsk. vanilliesukker

80 g. melis
4 dl. piskefløde

Skrab kødet ud af passionsfrugterne og blend med saften af appelsin. Si massen.
Pisk æg.blommerne til en fast skum med vanilliesukker, vanillie-karry og melis.
Pisk fløden og vend den med æg.massen, smag til med passionsfrugtsaften.
Frys cremen i en passende form.

 

 

 

Servering:

 

Smelt chokolade i vandbad, pensel pandekagerne og rul dem med iscremen. Sæt i fryseren indtil servering.
Pensl pandekagerne med honning , der evt. kan serveres som sauce tiL

Irish Coffe:

l tsk. farin

3 cl. whisky

5 cl. kaffe
piskefløde

Glasset skyldes i varmt vand, sukker kommes i, whisky hældes over og derefter kaffe, omrøres til sukkeret er opløst. På toppen hældes let pisket fløde.
Kaffen drikkes gennem fløden.

dec 2003