Pærer i Marsala

1 pære pr. pers.


 

1½ dl. marsala

2 dl. hvidvin

3 sk.sk. Farin

30 g smør

1 stang kanel

 

Kom marsala, hvidvin, farin, kanel og smør i en lille gryde kog det igennem.

Skræl pærerne, del dem i ½, fjern kernehuset, læg dem i et ildfast fad, med skærefladen ned ad.

Stil ovnen på 175°c. Hæld marsalablandingen over pærerne, tilluk fadet med stanniol og stil fadet i ovnen i ca. 45. min.

 

Cremen:

 

250 g.. mascapone

½ stang vanille

1 æggeblomme

1 spsk. melis

 

 

Pisk ægblomme og melis hvidt med kornene fra vanilliestangen. Vend forsigtigt mascarponi i.

Server 2 halve pærer pr. couvert med en skefuld creme og lidt saft fra marsalalagen.

 

Karamelkniplinger

 

50 g melis

50 g smør

30 g mel

16 g glukose

Fint hakket mandler

 

Bland sukker, smør, mel og glukose til en dej. Smør dejen tyndt ud på et stk. sprøjte bage papir. Bag dejen lysebrun ved 170°.

Når du tager den ud er den stadig blød. Drys med hakket mandler. Når den er kold kan den knækkes i rustikke brud.

Serveres til de lune pærer.

 

31 marts 2008