Pærer gratin:

4 st. pærer

Skræl pærerne, og fjern kærnehuset. Skær dem i mindre stykker.

koge lage:

150 g melis
1 1. vand
saft af ½
citron

Kog vand, sukker og citronsaft til sukkeret er opløst. Læg pærerne i lagen, og pocher den i ca. ca.4 - 5 min.

 

 

Creme:

2 æg
2
spsk. melis
3 tsk. Maizena

2 ½ dl mælk

¼ st. vanilje

175 g. smør
75 g
melis
25 g marcipan

100 g mandelmel

3 æg

Flæk vaniljestangen, og kog den med mælken. Pisk æg, sukker og maizena sammen, og pisk den varme mælk i. Sæt gryden på blusset og varm cremen forsigtigt op under omrøring, når cremen tykner, tages den af blusset
og køles af.


Sær ovnen på 175°c.

 

Rør smørret med sukkeret, marcipan og mandler. Pisk æggene i og rør cremen i dejen. Vend pærer stykkerne i, og hæld den i en smørsmurt springform.
Bag kagen ca. 10 min.

 

 

Honning kogte blommer:

Sveskeblommer

akaciehonning

evt. vaniljeis

Kog honningen langsomt op i en gryde. Udsten blommerne, og skær den i ¼,
Vend dem i den kogene honning, og lad dem stå for svag varme et par. min.

Server kagen med blommerne og evt. en kugle is.