Orange mørbrad på selleri gratin bund:

1½ - 2 mørbrad

smør
salt
peber
3 dl. boullion
3 spsk. Ingefær

2 appelsiner
2 tsk. honning

1 spsk. Maizena

Puds mørbraderne fri for hinder og sener.
Smelt smørret i en gryde, og brun mørbradene på alle sider.
Hæld 1 dl. fond i gryden og lad kødet braisere ved svag varme under låg ca. 20min. Husk at vende kødet, når halvdelen af braiserer tiden er gået.

Saucen:

 

 

Kom strimler af appelsin skal og ingefær i en kasserolle, sauter det lidt i smør, tilsæt fonden/vand + oskar, tilsæt honningen, lad det koge ca. 3 min,
Hæld stegeskyen fra kødet. Hold kødet varme i alu. folie.
Si stegeskyen i saucen. Rør maizena mel op med appelsinsaft og jævn saucen. Lad den koge igennem ca. 3 - 4 min, smag til.

   

Selleri gratin bund:

 

Vask og skræl sellerien, skær den i små stykker, kog den til mos, rør mosen op med æg. blommer, og smag til med salt og peber. Bages i ovn i ca. 30. Min.