Oksemørbrad Provence:

450 g mørbrad

oksemarv

krydderurter

salt & peber

Puds kødet for fedt og sener.
Brun kødet på alle sider i olie. Barder det med skiver af oksemarv, krydder med frisk krydderurt.
Pak kødet ind i alufolie, med en åbning foroven.
steg kødet i 200°c varm ovn ca.25/30 min. Svøb et viskestykke omkring kødet lad det hvile ca. 20 min.

Ratatouille:

 

Olivenolie

1 løg
2 fed hvidløg

1/2 aubergine
1 courget

1/2 grøn
1/2 rød peber

1/2 gul
1 ds. hakket tomater
2 kvist timian
1 laurbær

hakket basilikum

salt og peber

Persille.

Varm olien i en gryde. Tilsæt løg og knust hvidløg og svits blandingen let.
Bland de øvrige groft skårne grøntsager i gryden og svits alt et par min, under konstant omrøring.
Kom tomater med saft i gryden og
krydr med salt og peber.

Kom lauerbærblad og timian ved, og lad det hele snurre under låg i 20/30 min.
.
Fjern laurbær og timiankvist. Serveres rygende varmt drysset med hakket kryddergrønt.

 

 

Kartoffelpandekager

Pommes Røsti

20 g. soltørret tomater
400
g. store skrælle kartofler
olie & smør til stegning
Salt & peber.

Skær de soltørrede tomater i små stykker. Riv kartoflerne groft lige før de skal steges. Rør salt & peber i og hæld dem i en sigte. Tryk væden ud af dem og tør dem i et viskestykke. Hæld dem i en skål og rør tomatstykkerne i.

Varm olien godt op på en pande og fordel blandingen på panden. Tryk den flad, brug en paletkniv.

Varmen skal være stærk indtil de er brune, vend dem, når de hænger sammen. Skru ned for varmen, og steg dem færdig, det tager ca. 8/10 min.
Læg dem på et fedtsugende papir.

Varm dem op i ovnen til anretningen.

 

 

 

 






Oksemørbrad Provance.

---------------------





-----------





---------------------------------