Oksemørbrad med marv-pesto bagte jordskokker:

oksemørbrad

oksemarv

kørvel ell. koriander (efter smag)

Kødet brunes kort på alle sider på en varm pande, krydders med salt og peber. Pak det ind i stanniol med åbningen øverst. Fyld åbningen med en blanding af oksemarv, krydderurter og evt. hvidløg.

Steg det 200°c varm ovn ca. 20 min.

Lad kødet hvile under et stk. stanniol & viskestykke, ca. 10 min. så varmen i kødet fordeler sig og saften forbliver i kødet.

Hviletiden er en del af stege processen.

Bagte jordskokker:

 

400g jordskokker

citron skræl

½ citron

lidt hvidløg

lidt olivenolie

Jordskokkerne børstes / skrubbes helt rene - de skal ikke skrælles. De skæres i kvarter, lægges i et lavt ovnfast fad/bradepande og dryppes med citronsaft, citronskræl - salt - peber og lidt olie. Efter smag kan man tilsmage med timian - hvidløg ect. Jordskokkerne bages ved 200°c varme i ovn ca. 20 - 25 min.

 

 

Portvinsaucen:

 

2 skalotteløg

20 g. smør

½ dl. rødvin

1 dl. portvin

balsamico eddike

lidt sukker

50 g. smør.

Fint hak skalotteløg sauternes i smør, indkoges med rødvin, portvin og balsamico eddike til det halve, tilsæt lidt sukker og kog det ned til sirup, lige før serveringen tilsættes stegeskyen, koges igennem og monteres med lidt kold smør.

Tilbehør:
Thai hvide mini auberginer