Østerssuppe med champagne og porrer:

8 østers

150 g hvid fisk
1/4 l fiskefond

15 cl champagne

4 fed hvidløg

1 porre
olivenolie
safran

Porren snittes i meget fine ringe sammen med hvidløgs feddene. Det hele sauteres blidt i få dråber olie. 4 spsk. af grøntsagerne tages fra til suppegarniture. Tilsæt en pris safran, sauter ½ min. tilsæt fiskesuppen og kog igennem.


Østersene åbnes, saften hældes i gryden og det hele blendes med en spsk. olivenolie til en jævn tynd suppe. Champagnen tilsættes og suppen smages til med salt og peber.

Fisken skæres i mindre stykker - garniture i suppen skal kunne ligge på en ske - krydres med salt og peber. Fisken lægges ned i den varme suppe og bliver tilberedt blot ved at varme suppen igennem sammen med porre og hvidløgs-garnituren.


Østersene skal blot i suppen ved anretningen. De tåler kun lidt varme. Suppen anrettes i varme tallerkner med fisk, urter og østersen i midten.

Et godt durum brød serveres til

Champagne har det fint med at blive drukket til

Durum flutes:

 

1 dl lunken vand max 30°c
10 g gær

ca. 100 g. durum mel

75 g. hvedemel
salt

æg til strygelse

Gæren udrøres i den lunkne væske, durum melet tilsættes salt, tilsidst hvedemel. Dejen æltes godt. i ca. 8 min. Formes til en stor kugle. Hæver lunt ca. 30 min. tildækket.

Luften slås ud, og formes til brød, flûtes, efterhæver ca. 30 min. ridses og stryges med æg, bages 20 min. ved ca. 220°c.