Nøddekurv med honning parfait.

Honning parfait:

3 dl. piskefløde

3 æg. blommer
1 spsk. florsukker

1 dl honning.

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, florsukker og honning tykt og skummende. Vend det i flødeskummet. Stil det i fryseren.
 

 

 

Marinerede frugter:

 

6 svesker

6 abrikoser
1 dl. cognac.

Skær svesker og abrikoser i strimler og mariner det i cognac 1 a 2 timer.

 

 

Nøddekurv:

100 g smør
100 g melis
50 g hasselflager

1 spsk. glycose

85 g mel
 

Ælt smør melis og glycose sammen til en samlet masse, tilsæt nøddeflager og mel ælt det godt igennem. Form det til en rulle, i bage papir og læg det koldt.

 

 

  

Del stykket i 4 - 5 lige store stykker,  og bag det på en plade ved ca. 225°c til det er brunt. Lad det afkøle lidt, læg det derefter over en skål eller kop, så det for en skåle facon.

Hindbær sauce:

400 g Hindbær

florsukker.

Optø hindbær og blend dem til pure. Passer dem gennem en sigte, og smag til med florsukker, som er rørt ud i lidt vand.

Anretning:

Form "æg" af parfaiten med en ske dyppet i varmt vand, og anret den i den afkølede kurv, som placeres på et spejl af hindbær sauce, garneret med de marinerede frugter.