Mulligatawny med hvedekerner, kylling, et drys af løvstikke og nybagt kernebrød.

 

 

4 pers

   

Suppen

 

En god kylling (bliver til en liter bouillon og til kylling kød)

gulerod, løg osv.

krydderurter: laurbær, timian osv

Kom din vaskede kylling (gerne parteret) op i en stor gryde og tilsæt vand. Kog ca. 30 min. Skum fedt og affalds stoffer af.

Derefter tilsættes urter som gulerod, selleri, løg, samt i gaze laurbær, timian osv. Kog videre ved svag varme ca. tyve min., tjek så kyllingen om den er mør ved brystet og om benet har let ved at knække af. Hvis ja, er kyllingen klar til at bliver taget op i en sigte og dryppe af over evt. gryden eller en skål. Sæt den til side og køl af. Sigt så bouillon og kom den tilbage i gryden. Kog den yderligere godt ned, og husk at smage undervejs, så den ikke bliver for salt.

   

1 løg

1 grønt æble

50 g smør

karry

hvedemel

fløde

krydderier

Løg og æble skære tern,

I en anden gryde kommer du 50 gr. Smør og en god neutral olie, varm op og sauterer æbler og løg heri, når det er fint samlet tilsættes 1 god spisefuld karry eller mere, hvis I ønsker heftigere suppe og her skal I være opmærksomme på, at det ikke brænder af med kun bliver let tilberedt.

 

Tilsæt hvedemel, så det opsuger det sidste fedtstof, brun det af sammen med karrymasse, og tilsæt så din bouillon lidt af gangen, mens det koger op. Du behøver ikke bruge alt bouillon.

Hvis du ikke ønsker at jævne med hvedemel, så kan du evt. jævne med maizena, før du sigter den, du skal bare husker at koge det under opsyn min 2 min. 

Sigt suppen op i en ren gryde og kog den op, smag til med krydderier og fløde.

 

Skær kyllingekødet i små terninger e.l.

 

 

 

Hvedekerner

 

ca. 100 g  hvedekerner

Kog dem 10-12 min. Skyl dem under koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
   
Løvstikkedrys Tørret løvstikke blendes til støv
   

Anretning

Skum suppen op med en stavblender eller et piskeris.

I dine varme dybe tallerkener kommer du en skefuld kogte hvedekerner og kylling i bunden, kom herpå en øse af din skummede suppe på kør grøn olie rundt og drys med tørrede urter.

Server nybagt brød til.

 

 

 

 

Kirsten Enemark 7. jan 2016