Svin i svøb med spinat, svampe og fløde. Kartoffelrösti

 

 

 

4 pers

 

 

Svinemørbrad i bacon.

 

1-2 svinemørbrad
200 gr. hakket kød gerne svin

1-2 æg

lidt fløde

timian
2 pakker bacon.
 

 

 

Mørbradene ordnes og marineres gerne i et døgn.

Varm en pande op og brun din mørbrad pænt af på begge sider, krydr med kværnet peber og en smule salt. Kom dem op på et stykke papir så fedtstof fjernes.
Kom dit hakkede kød op i en mixer og kør det sejt med salt, tilsæt et æg kør rundt et par gange og tag en vurdering af om det kan tåle et æg til, tilslut tilsættes farsen en smule fløde og peber, evt timian og kør den sammen.

Lad farsen hvile, mens du kommer sølvpapir på bordet, og herpå 2 gange film lagt en cm over den anden film, husk det skal passe til mørbradens længde. Herpå lægger du bacon, så de rammer hinanden. Og på baconen smør du din soufllefars i et ret tyndt lag. til sidst ruller du
filmen med bacon og fars omkring mørbraden og lukker den i begge ender, og herpå ruller du sølvpapiret omkring.

Læg pakken i en bradepande og kom den ind i ovnen 20 min ved 190 gr. Tag den ud og lad den trække. Pak den ud giv den evt. grill til baconen er sprødt.

 

 

Flødestuvede svampe

 

500 gr. blandede svampe
1 skalotte løg,
1-2 fed hvidløg

1 pose spinat

½l fløde

olie, smør

 

Svampene ordnes og skæres i mindre stykker eller rives alt efter hvilken svamp du har fat i.

Skalotteløget snittes fint og hvidløgene hakkes.

Kom en smule olie på en pande sammen med en klat smør og rist dine svampe sprøde, og gem saften til du er færdig med at
riste dem alle sammen. Det kan anbefales at riste hver type svamp for sig selv, sæt dem til side og kom din svampefond og
fløde på panden. Lad det koge under opsyn og smag til med salt og peber.

Halvdelen af spinaten blancheres, væsken vrides ud, gem til saucen og sæt resten til side.

 

Tilsæt dine svampe den blancherede spinat før servering og smag til igen. Det hele kan laves klar, men så skal du være forsigtig med genvarmning af fløde saucen, den sætter sig nemt.

 

 

Den nemme Kartoffel rösti.

 

3-4 gode gamle kartofler med god stivelse.

1 æg

en smule fløde.
 

Pisk æg med fløden evt med lidt tørret krydderurt.

Smør kartoffel formene, fx muffinsforme.

Rive kartofler i strimler på et råkost jern eller mandolin. kom dem op i en skål og kom salt, peber og tørret krydderurt i. fordel dem i formene og pres dem let, fordel æggemassen ud over dem og bag ca. 30 min ved 180 gr.

Når de er færdige kan man vende dem ud og have dem klar på en bageplade.

   

 

 

Før servering/anretning

Sauter din spinat i smør på en pande eller en gryde.
Varm saucen stille op.

Varm rösti'er op.

Kom kødet på et spækbræt og ha en dryp bakke klar, dvs et viskestykke på noget med kant til saften fra mørbraden.
Skær enderne af mørbraden, skær resten i otte lige store stykker så, Sæt på bakken og anret så.

 

4 varme tallerkener.

fordel svampene og saucen i bunden af tallerknerne og kom to små tornadoer på hvert svampe bjerg og rösti i toppen.
Pynt med frisk spinat og evt. sprødt.

 

 

Kirsten Enemark 07jan2015