Mojito mørbrad med couscous salat

Mørbrad:

2 stk mørbrad

lidt rørsukker

mynteblade

mad-film

brun rom

Afpuds mørbraden, placer den på et stk. mad-film. Prik den med en gaffel, drys med rørsukker, stænk med brun rom, dæk kødet med mynteblade (gem stilkene til desserten: Mynteparfait). Pak filmen omkring mørbraden, tril enderne som en knallert. lad den marinere en god time.

 

Den marinerede mørbrad placeres i en varm bradepande og steges i en 200˚ varm ovn i ca. 15 min. sluk ovnen, lad kødet trække ca. 8 min. under stanniol.

Med en skarp kniv skæres mørbraden i tynde skiver og anrettes på tallerknen ved eller på salaten.

Salat:

 

2 mangofrugter

2 springløg

100 g Cousscous spice

hjertesalat

cherry tomater

tørrede tranebær

mynteblade

basilikumblade

 

Dressing:

østerssauce

limesaft

salt & peber

honning

lidt olie

Couscous tilberedes: 100 g couscous - 1½dl. kogende vand, trækketid 5 min.

Skyl og skær grøntsagerne i mundrette stykker. Før servering blandes couscous i salaten, drys med de tørrede tranebær.

 

 

Dressing: Bland alle ting sammen, smag til. Vendes i salaten lige før servering.