Grillet tun med citron mayo, tangsalat og quinoa.
 

Forret

 

 

Tun:

ca 100 g  pr person

 

 

Marinade:

hvidløg

chili

sweet chili

øko citron

krydderurter

salt, peber

olie

 

Skær tunen i bjælker (tykkelse ca 2 x 2 cm), kom dem på en meget varm, ren grill pande giv dem grill mønster hele vejen rundt. Det er meget vigtig at de ikke for får meget varme da tunen så bliver tilberedt, den skal helst være så rå i midten som muligt.

Kom tunen op i en skål og kom nu en rigtig lækker marinade over den. Min marinade er der ikke rigtig noget mål og vægt på. Men jeg blender hvidløg, citron (skal+saft+kød) en hel chili eller to, kommer an på hvor stærk den er, to til tre hvidløg, sweet chili, en masse krydderurter hvis du har det. Godt med salt og peber og til sidst en neutral olie. Jeg blender det hele sammen og kommer det hen over tunen.

Kom et låg der sidder tæt henover og lad tunen trække til servering. Har du en vakuum maskine så brug den.

Du kan grille din tun dagen før, det bliver den kun bedre af.

 

 

Citron mayo:

citron

hvidvinseddike

1-2 æggeblommer

god olie (neutralt smagende)

 

 

Fennikel

dild


Kom citronsaft op i en skål, tilsæt salt og en smule hvidvins eddike, en æggeblomme eller to og tilsæt så en god olie mens du pisker,

når mayo har den rigtige tykke konsistens kommes den på sprøjte pose, og gemmes til anretning.

 

Riv fennikel i tynde strimler, kom dem op i isvand og på køl. Lav en dressing på fint hakket chili, lidt hvidløg, dild, citronsaft og oliven olie, smag til med salt og peber.

 

 

Quinoa:

Quinoa

Hakkede krydderurter

cironsaft

salt, peber

tangsalat

 

 

Skyl quinoaen og kom den op i en gryde og kog den i ca. 15 min. Og dræn vandet fra, lad den køle en smule af og smag den til med salt, peber, citron saft og hakkede krydderurter.

 

tangsalat

 

 

Anretning

 

Brød

Tag tunen op at marinaden og dræn den tør på et viskestykke, skær tunen i små skriver på en lille cm. Og tre til hver.

Kom tunstykkerne på en tallerken med mellem rum og kom mayo op af tunen, imellem stykkerne kommes tangsalat og quinoa, pynt hele herligheden af med dild, og server med nybagt brød.

 

 

 

 

Kisten Enemark 10 apr 2014