Ingefærmarineret norsk vildlaks:

2 a.3 skiver laks pr.pers.

1/2 spsk. melis
1/2 spsk. salt

pebermølle

salat
flere slags krydderurt

 

ingefær
 

creme fraiche

lime frugter

Bland salt og sukker og drys det over lakse- skiverne. Drys med revet frisk ingefær.
Lad lakseskiverne marinerer køligt ca.
30 min.

Server derefter lakseskiverne smukt portionsanrette på en bund af blandet salat. skåret i julienne, blandet med lidt krydderurter.

 

 


Pynt med en trekant lime, og server creme fraiche tilsmagt med frisk revet ingefær til.

Kommen flutes:

 

2 dl. mælk.
25 g gær
100 g. sigtemel

200 g. hvedemel salt
kommen 1 spsk. æg.

Gæren udrøre s i den lunkne væske, med salt og 1/2 delen af kommen, melet tilsættes lidt efter lidt, og dejen æltes ca. 5 min. til en stor kugle.
Hæver ca. 30 min. på et lunt sted. Luften slåes ud, og formes som fûtes, og efter hæver ca. 25 min. stryges med æg, drysses med kommen, bages i 20 min. ved 220°c i ovn.