Lime marengs tærte:

Tærtebund:

180 g. mel

salt
40 g. melis
100 g smør
1 æg. blomme
 

Bland alle tørre ingredienser sammen, smuldr det ikke alt for kolde smør i og saml dejen med æggeblommer og evt.
lidt vand. Pak dejen ind i folie og stil den koldt mindst ½ time.
Sæt ovnen på 225°c. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den. Forbag bunden ca.10 min. og lad den køle af.

Limecremen:

 

½ dl vand

½ dl. saft

reven skal af 4 lime
125 g melis
4 spsk. majspudder
1 spsk. smør

Bland vand, lime skal og saft, sukker og majspudder i en gryde og kog det under stærk piskning. Tag gryden fra varmen og bland det med æggeblommerne, pisk cremen over svag varme til den tykner, pisk smørret i, og lad cremen køle af.
 

 

 

Marengs:

 

4 æg.hvider
125 g. florsukker
 

Pisk æg.hviderne halvstive og tilsæt sukkeret lidt af gangen, medens hviderne piskes helt stive.
Sær ovnen på 150°c, Fyld cremen i tærtebunden og bred marengs over, drys med florsukker.
Bag den midt i ovnen 8 - 10 min. til marengsen er lysebrun.