Bagte marcipanæbler med mandelkrokant, parfait og sprøde æbler.

Marcipnæbler

Æbler ca. 1 til hver. (men lav da rigeligt)
100 gr. Marcipan

50 gr. Smør

50 gr. Mandler

50 gr. Smeltet smør
112 tsk. Stødt kanel

4 spsk. Sukker

 

Fjern kernehuset og stilken.

Riv marcipanen og ælt den sammen med smørret og de hakkede nødder. Æblerne
fyldes med marcipanen, rulles i smeltet smør og derefter en blanding af sukker og
kanel.

Æblerne bages ved 170 gr. I ca 45 min. Og serveres lune. (hold øje med dem)

Sprøde æbler.

Laven smule sukker lage i en gryde. Fjern kernehuset og skær æblerne i meget
tynde skiver evt. på et mandolin jern. Kom dem i sukker lage og her efter på
bagepapir. Kom bagepapir henover og kom en plade på. Bag ca. 15 min ved 150
gr. De skal være sprøde og gyldne.

Brombær coulis og marineret brombær. kog sukker op med stjerne anis og kanel.
kom lidt lage hen over ca. 20 bær og sæt på køl. kog resten op med
brombærrene blend sigt kernerne fra. Og gem på køl til servering. Jeg skal nok vise den
første tallerken.

 

 

 

Vanilje parfait.

 

 

1 dl. Pasteuriserede æggeblommer
50 gr. sukker

3 dl. Fløde

½ stang vanilje

 

kom lidt sukker på en varm pande og tilsæt ca. 30 gr. Mandler, karamelliser dem og
køl dem af. Hak dem i mindre stykker og vend dem i din iscreme før de kommer
på frost.

pisk æggeblommer, sukker og vanilje til æggesnaps og vend snapsen med let
pisket fløde. Ismassen fordeles i aluforme og sættes på frost til servering. Denne
kan laves dagen før, men skal så sættes på køl en V2 time før servering.

 

   
   

10okt2013 Kirsten Enemark