Marcipanæblekage:

600 g æbler
100 g. smør:
100 g. sukker
100 g. marcipan
2 æg
150 g. mel
2 tsk. Bagepulver saft og revet skal af appelsin
hasselflager
 

Skræl æblerne, skær dem i både, fjern kernehuset og skær bådene i skiver på langs.
Rør sukker og smør godt sammen. Rør den groft revne marcipan og æg i og vend forsigtigt dernæst mel og bagepulver i
.

Vend æbleskiverne rundt i dejen, og kom det hele i en smurt ildfast form. Drys nøddeflager over og bag æblekagen 30
- 40 min. på midterste rille i ovn på 175°c.

Server kagen lun med vaniljeis eller abricos sauce.

 

Abricos sauce:

 

abricoser

Kog de udblødte abricoser i vand, til de er møre, hæld vandet fra (gem det) tilsæt lidt abricosmarmelade, og passér det gennem en en trådsigte, varm puréen igennem og smag til med sukker og fortynd evt. med fond fra de kogte abricoser.