Mammas Jambalays orginal:                   Cajun

4 skiver skinke

1 chorizo pølse

1 stort løg

3 st æg

Bladselleri

2 grøn/rød peberfrugt

4 hele flået tomater

2½ dl. ris

25 g. olie

3 laurbærblade

3 hvidløgs fed

3 dl. vand

1 burk øl

1 spsk. Cerol seasoning

  krydderi.

Varm olien op i en gryde, tilsæt ½ delen af de fint snittede grøntsager, sauter dem i ca. 15 min. skrab den konstant af bunden. Krydder med Creole Seasoning - krydderi

Steg derefter den fint skåret skinke og de hakkede hvidløgsfed, ca. 5 min.

Derefter tilsættes resten af grøntsagerne og krydders med salt, tilsæt de afskindede  ½ tomater, laurbær, evt. hvidløg , kom øl & vand i,  lad det simre godt igennem i ca. 15 min. Tilsæt de ½ cm. skåret pølser.  Øg varmen til kogepunkt, kom risene i, lad det koge igennem. Sæt gryden til side i ca. 15 min. Sæt gryden tilbage, og kog igennem i ca. 4 min.

Sæt låg på og lad det hvile ca. 10 min. til risene har jævnet suppen.

 

Smages til med div. Creole krydderi. Efter smag.


Serveres med majs brød.

Majs brød:

 

 

Bland olie og æg tilsæt salt og majsgryn rør det godt, tilsæt mælk og bagepulver, bland det godt.

Hæl dejen i i en varm brødform som ikke er for dyb.

Bages i 200°c varm ovn ca. 15 – 20 min.

 

 

November Rødvin. U.S.A.

Robertsons Ripe red.

nov 2003