Lyssej tærte med skaldyrsauce :

2 løg
20 g. smør

salt
peber

sukker
300 g lyssej

3 store kartofler

200g champignons

65 g renset stenbiderrogn

Skær løgene i skiver, klar løgene i smør og tilsæt salt, peber og lidt sukker. Skru op for varmen og lad løgene få lidt farve. Læg låg på og lad dem simre i ca. 30 min. Rør af og til.
Skær sej fileterne i tynde skiver og form dem til en rosette ca. 15 cm. På bagepapir, en pr. prs. Sæt dem køligt til de skal bages.

Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver og tør dem af. Pensel med smør og læg dem taglagt i en rosette på str. med fiskerosetten. Bag den gyldne I en varm ovn ved 200° c i ca. 15 min.
Steg champignonskiverne I lidt smør og vend dem med de bløde løg. Fordel blandingen på de for - stegte kartoffel rosetter. Krydder med salt og peber.

Pensl fiske rosetterne med olivenolie, krydr med salt og peber og bag dem i en 200° c varm ovn i ca. 6 min.

Sauce :

 

Skrubbede limemuslinger

1/4 l hvidvin

2 skalotteløg

lidt safran

persillestilke

75 g smør

citron

purløg

persille

kørvel

Damp de rensede muslinger i hvidvin med skalotteløg , safran og persillestilke, til de åbner sig.

 

   
Ved anretning:  
 

Kasser alle muslinger, der ikke åbner sig. Si væden fra muslingerne i en finmasket sigte eller klæde. Kog fonden ind til 2 dl, pisk smørret i lidt ad gangen og kog op ind imellem. Smag til med citron, kørvel, hakket purløg, persille, salt og peber

Placer de bagte fiske rosetter over kartoffelltærten og løg, og stil dem tilbage i ovnen 2 á 3 min. til de er gennemvarme. Pynt med den rensede stenbiderrogn.