Let bagt torsk med porre og vinaigrette.

 

4 pers

 

 
Torsk

 

Ca.240 gr. Torsk i filet

(eller andet fisk)

Skær torsken op i fire lige store stykker, det er ikke så vigtigt at de er pæne. Kom dem op i et fad med olivenolie i bunden, krydr med salt og peber, og lad den stå på køkkenbordet i en time. Eller i køleskab natten over… Kom den i en varm ovn 200 gr. Ca. 8 min. Og lad den køle af på bordet.
 

 

Porre - vinaigrette

 

2 porrer

1 spsk. Capers

½ spsk. Sennep

½ bundt dild

1 skalotte løg

1 ½ spsk. Eddike(god)

Akaciehonning/sirup 1-2 spsk. Raspolie

Havsalt og kværnet peber

 

 

Kom vand i en gryde og kog det op. Imens rengøre du porrerne og skær dem i 5 cm.

 

Lav en dressing med resten af ingredienserne og gem lidt dild til at pynte med.

 

Mens torsken er i ovnen kommes porrerne i vandet, de skal koge ca. 6-8 min de skal være møre men ikke udkogte.

 

Når de er færdige kommes de op i en sigte og drypper af og kommes derefter ned i dressingen.

Mens de trækker smag, trækker torsken også.

Pynt

 

Rugbrøds twill, Radiser, dild

Rugbrødet skæres i supertynde skiver, evt pensles med olie, drysses med salt og bages/tørres  i ovnen 180 gr

Radiser skæres i tynde skiver

 

 

Anretning

Kom tre porrer forskudt på tallerken,del torsken op og læg på skrå, kom dressing henover og pynt af med radise, dild og rugbrøds twill..

 

Kirsten Enemark 8. januar 2015