Let røget svinemørbrad med pommes fondant og rodfrugter .

Svinemørbrad

 

Afpuds svinemørbraden for sener, let ryges i kedel, brun den let af
bagefter og intervalsteg den steg den i ca. 2 x 15 min med trækketid

   

Pommes fondant

Bagekartofler

Sojaolie

Krydderurter (timian)

 

Skræl eller stik den skrællede bagekartofler i facon i store "klodser" som du lyster.

Kom dem op i et ildfast fad og hæld olie over til den dækker kartoflerne.
Kom krydderurter og krydderier i olie og konfiter dem i ovnen til de
er møre, ca. 40 min, men tjek dem tit. Tages op af olien, og hav dem
klar til senere. Hvis I har tid kog resten af kartoflerne møre til puré i
fløde og smag til.

 

 

Beder

Kog bederne møre i saltvand og pil dem, skær i både og hav dem
klar til senere

Selleri

Bag selleriene hele med skræl i ovn til de er møre,
og skær skrællen af og skær ud i stykker. Lav citronvinagrette, skal
saft af citron og olie, salt og peber.

 

 

Sauce

1-2 skalotteløg

laurbærblade

krydderurter

balsamico

rødvin

kalvefond

smør

Snit løg i både og rist af i gryde med laurbær peberkorn og
krydderurter, kog ned med mørk balsamico til det karmelitere, kom
lidt rødvin på og kog ned til halv, hold øje med gryden. Det kan
hurtig koge forlangt ned, kom kalvefond på og kog ned til den
smager godt, husk den skal monteres med smør, når den er sigtet.

 

 

Anretning

Kom Pommes fondant'erne i ovnen til de er gyldne

og varm selleriene i ovnen.

I en gryde hælder du hvid balsamico i og varmer bederne.

Monter saucen med smør og smag til.

 

Kom kartoflerne på tallerken kl. 12 og kom bederne og selleriene på adskilt, skær kød i skiver og
kom 2 skiver på skal stå op ad kartoflen og hæld saucen hen over,
pynt med brøndkarse.

 

   

 

Kirsten Enemark 08sep2011