Lammesuppe med safran:

3 gulerødder

3 persillerod

1 porreolie


1 lammecylotte

3 laurbærblade

10 peberkorn
3 fed hvidløg

koriander
ca. 1½ vand
1/4 tsk. safran

salt
 

Skræl de 2 gulerødder og de 2 persillerødder, skær dem i terninger på 1 cm. Skær det hvide af poren i ringe. Skær det grønne af porrene, og den sidste gulerød og persillerod i pæne grove stk.

Skær lammekødet i terninger af 1 cm.

Varm olie op i en stor gryde. Kom lammekødet i, brun det ved stor varme. Når kødet er brunt tilsæt de groft skårne urter, og rist det af et par min. Laurbær, peberkorn, koriander og hvidløg tilsættes. Vandet hældes på.
Kog suppen op, tilsæt lidt salt.
Fjern skummet. Lad suppen simre til kødet er mørt.
Sigt suppen gennem et klæde. Tag kød stykkerne op. Stil dem til side. Smid urterne ud.

Kog suppen op, og skum igen, tilsæt grøntsagsterningerne og porreringene sammen med safran og kog det hele i 3 til 5 min. Kødet kommes i, og det hele varmes igennem. smag til med salt.

Serveres i varme tallerkner med rosmarinbrød.
 

Rosmarin brød:

 

15 g. gær
2 dl lun mælk
1 tsk. sukker

ca. 450 g mel

1 tsk. salt
1 æg
50 g. smør

rosmarin

Rør gæren glat med mælken, tilsæt sukkeret, rosemarinen og 1/2 delen
af melet. Stil blandingen et lunt sted, ca. 30 min. Bland derefter de resterende ingredienser i og ælt den glat. Lad det hæve til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned, og udrul den til en aflang plade, drys med rosmarin.
Rul den sammen. Lad den efterhæve under et klæde.


Pensles med æg og bages ca.
1/2 time.