Lammefilet med rosenkål.

Kartoflerne

3 Store kartofler

2 æbler pink lady

Start med kartoflerne:

Skræl kartoflerne og skær dem i supertynde skiver. Gør det samme med æblerne. Kom film i et fad og læg et lag kartoffelskiver i så et lag æble og igen et lag kartofler. I ca 1 cm. tykkelse. Dæk med stanniol og bag i ovn ved 175° 1 time og lad det køle af under pres.

 

Sveskerne

 

8 svesker udblødt

soltørrede tomater i olie

8 skiver at røget svinemørbrad

8 kviste rosemarin

hot peber sauce

Skær en åbning. Rul en soltørret tomat og læg den i svesken sammen med lidt hot peber sauce. Luk svesken og snør et stk. røget mørbrad omkring og stik en rosmarinkvist i.

Stil dem i ovn ca. 200° til den er gylden.

Lammefilet

 

 

Gnid kødet med olie, krydr med salt og peber, brun kødet på en varm pande på alle sider, skru ned og lad det småstege ca. 2 .min. på hver side, fjern det – pak det ind i bagepapir og lad det trække.

 

Saucen

saften af 2 appelsiner + strimler af skallen

Salt + peber

Olie

Smør

 

Kog panden af med balcamico tilsæt saften fra appelsinen,

Jævn evt. med lidt maizena tilsæt appelsinskallerne.

 

Rosenkål

300  g. rosenkål

olie

bacon

40 g pinjekerner

1 citron

Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve. Læg det på et stk. køkkenrulle.

Skær baconen i mini strimler rist den til de er gyldne, Læg den på et stk. køkkenrulle.

Fjern de yderste blade af rosenkålen og læg dem i en gryde med et dryp olie drys med salt , hæld kogende vand over og kog den i 4 min.. Skær strimler af citron og bland rosenkålen med bacon og pinjekerner smag til med citronsaft og peber.

Servering:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartoflerne.

Tag dem ud af fadet skær den i stykker og steg dem gyldne i ½olie og smør.

 

Kødet: 

Skær kødet i skiver pynt med strimler af appelsinskal .

 

Anret kød, kartofler, svesker, rosenkål, svesker og saucen

31 marts 2008