Braiseret dansk øko spædlam bov

Lammebov:

3 fint hakkede fed hvidlog
3 finthakkede rosmarin kviste

Revet skal en ½ citron
5 tynde skiver røget spæk

Salt & peber

Lammeboven udbenes (fjern de! T-formede bovblad). Rul boven ud så ydersiden vender nedad Drys med hvidløg, rosmarin og citronskal og læg spækskiverne herpå, så de dækker det hele.  Krydr med salt og peber. Rul boven sammen som en rullepølse og snør den stramt sammen med kødsnor. 

 

Braiseringslage:

 

1 dl. gammel Dansk
2 dl. rødvin
6 dl. fond eller vand
2 fed hvidløg
bladene fra 3 kviste timian
1 laurbærblad
1 spsk koncentreret tomat puré
5 sorte peberkorn 
Smør
Citronsaft 
Salt & peber

Evt lidt jævning

Brun lammeboven grundigt på aIle sider i lidt olie i en passende gryde, krydr igen med salt og peber, tilsæt Gammel Dansk, rødvin fond/vand hvidløg timian, laurbærblad, tomatpure og peberkorn. Braiser boven forsigtigt ved modereret varme i ca. 90 min.

Kontroller om boven er mør. ???

Tag boven op, og fjern kødsnoren og hold kødet varmt. Sigt skyen gennem et klæde, fjern evt. fedt. Og kog skyen en smule  ind.
Pensl den lune bov med lidt god olivenolie krydr med salt, grill den herefter grundigt på aIle sider i ovnen, ca. 15 min. ( til sommer på have grillen)

I sidste øjeblik!!

Jævn evt. lidt og pisk saucen op med små klatter af smør. Krydr med salt og peber samt citronsaft efter smag

Skær boven i skiver og server med årstidens grønt.

 

 

Kartoffel gratin:

 

4 bage kartofler

4 fed hvidlog
2 forårs løg

50g smør
Lidt creme fraiche

100g parmesan

Lidt revet peberrod

2 æggeblommer

Salt & peber

Bagekartoflerne vaskes og bages i salt ved 200°c. 1 time. De sidste 20 min bages hvidløgsfeddene med Men behold skallen på. Kødet tages ud af kartoflerne og hvidløg og det hele moses og røres op med fint skåret forårsløg og smørret. Det må gerne være lidt klumpet, så det ikke ligner baby mos. Smag til med salt og peber, fyld det derefter i smurte gratinskåle/ alucocotter.

Creme fraiche, parmesan, lidt peberrod, æggeblommer og salt & peber røres sammen, hældes over kartoffelmassen.

Bages i ovn ca 15 min ved 200°c.

 

   
Bagt fennikel:  

2 fennikel

citonsaft

2 dl piskefløde

15 g revet parmesan el. grana pradana

½ dl grøntsagsbouillon, vand eller hvidvin

Tænd oven på 180°c. R. Læg dem i et ildfast fad ens fenniklen, skær toppen af og flæk hver fennikel i 8 dele og tilsæt hvidvin, vand eller bouillon. Hæld piskefløden over og drys med parmesan. krydr med salt & peber. Sæt fadet i ovnen i 20-25 min, til fenniklen er mør og parmesanen gylden, giv det hele et pres citron.

8apr2010