Lam med pimentossauce og artiskok m. hvidløg:

Lammekølle
500 g frisk spinat

1 bdt. persille
4 fed hvidløg
2 dl lamme fond eller vand

Lammekøllen udbenes.
Rens og skyl spinaten og fjern evt. grove ribber og stilke. Damp den i lidt letsaltet vand med persillen og de 4 fed hvidløg.
Pres det hele fri for væde. Smag til med salt og frisk kværnet peber og hak det groft.

Sæt ovnen på 200°. Rul lammekøllen sammen om spinatblandingen og snør med snor.
Steg kødet rosa i et ildfast fad i ca. 45 min.

Tag kødet ud og hold det varme. Kog fadet af med 2 dl. vand eller lammefond. Kog det ind til halvdelen og si det.

Pimentos sauce:

 

2 røde piment

1 spsk olie

1 spsk smør

2 store tomater

1 dl. stegesky

chilli sc.


4 artiskokker
4 hele hvidløg

1 spsk smør.
 

Fjern frøstolen og kernerne fra peberfrugterne og skærl dem i tern. Svits dem forsigtigt i 01ie. De må ikke brune. Rør indtil de er møre og har afgivet farve til olien. Tilsæt 1 dl. stegesky fra lammet og lad det koge op.
Del cherry tomaterne. De store tomater udkernes og hakkes groft. Tilsæt tomaterne og det kolde smør. Smag til med chilli sc,

Kog artiskokkerne i rigeligt vand med salt tilsat et par skiver citron. Lad dem koge i 20 min. Når et blad nemt kan løsnes, er artiskokkerne færdige. Gem artiskok vandet.
Fjern bladene og skæg fra artiskokken og puds bunden til.

Pil de hele hvidløg. Lad dem simre med artiskok- bundene i lidt artiskokvand tilsat en spsk. smør. Når hvidløgene er møre og kogevandet
har en let cremet konsistens, er saucen klar. Fordel saucen på forvarme tallerkener, stil en artiskokbund på hver og fordel hvidløgfeddene i. Læg et par skiver kød på hver tallerken, og server med kogte aspargeskartofler

 

 

 

 






--------------------------------------------





---------------

.