Lam i Porter:

udbenet lamme kølle
3-4 løg
2-3 sweet potatos.

35 g. smør
1 spsk. farin
2 spsk mel
2 dl. porter
4 dl. fond
frisk timian.

Skær kødet i ens kvadrater 3 x 3 cm, skær hvert af de pillede løg i 8 dele
og skræl og skær sweet kartoflerne i stave.

Smelt 15 g. smør i gryden, rør timian i, tilsæt kødet og brun det let af, på alle sider. Tag det op, og læg det til side.

Smelt ca. 20 g. smør i gryden, tilsæt farin og lad det karamelisere, drys med lidt mel, (skal suge alt fedtstof) rør konstant, spæd med øl og fond.

Læg kødet i gryden, løg og sweet kartofler tilsættes, efter ca. 20 min.
Lad retten små snurre under låg ca. 35. min til kødet og urter er mørt.

  

Skorzonnerrødder:

4 skorz. rødder

eddike
hvidløg
rødvin
smør

Skorzonerrødderne skrælles, hurtigt, læg dem i eddikevand.
Hvidløg pilles og blancheres.


Skær skorzonnerrødderne, i 4 cm stykker, koges ca. 15 min. i rødvin sammen med de blancheret hvidløg.
 

Tag dem op, hold den lun, der skal stadig værer bid i.
Indkog fonden med lidt vand og tør bouillon til den er næsten væk, tilsæt lidt kold smør og sving skorzonnerrødderne heri.
 

 

 

Durum Brød

 

2,5 dl lunken vand

25 g. gær
200 g durum mel

olie
hvede
mel.