Lakse Frikassé.

 

 Laksefilet

 Sukkerærter

 Spring løg

 Ny gulerødder

 Koriander

 Hvidvin

 Citron skal 

 Smør

 Honning

 Piskefløde

 Asp. kartofler.

Laksen fileteres, ordnes og portioneres.

 

Urterne renses, vaskes og skæres i passende stykker til dampning,

papaya frugten: skrælden fjernes og stenen udtages, skæres i passende stykker.

 

Asparges kartoflerne koges og pilles.

 

Urterne dampes i ½ vand ½ hvidvin med salt under bagepapir til de er al´dente

 

Laksestykkerne dampes i samme lage i  få min. og tildækkes med papir.

 

Indkog lagen kraftigt, tilsæt fløde – vend urterne og papaya frugterne deri. Smag til med timian blade, salt og peber.

 

De frisk pillede asp. Kartofler varmes i lidt vand tilsat smør og tilsmagt med  honning, salt og peber.

 

Retten kan serveres i dybe tallerkener , drysset med frisk koriander 


 

efterår 2005