Norsk vild laks på spinat, med morkel creme:

300 g. frisk spinat

2 spsk. smør
2 spsk sherry

 


400 g Laksefilet

mel

olie

salt og peber

Befri spinaten for rod og evt. grove stilke, skyl spinaten godt og hak den groft. Sauter den i rigeligt smør, på en pande et par minutter. Smag til med salt, peber og sherry.

Filer fisken i tynde skiver, på skrå, krydr med salt og peber, vendes i mel, og steges et øjeblik på en varm pande i halv olie & smør.

Anrettes på spinaten, omkranses af den lette morkel creme sc.

Sten morkel creme sc:

25 g tørrede svampe
1 spsk. smør
1 dl. piske fløde

 

1 flûtes
50 g smør

Hakket Persille

1/2 fed hvidløg
 

Læg svampene i blød i rigeligt koldt vand ca. 15/20 min. Kasser vandet, og skyl svampene flere gange, kog svampene op (blancher) kasser vandet.
Tør/vrid svampene forsigtigt og hak dem groft. Svits dem nogle min. i 1 spsk. smør. Hæld fløden over, lad det indkoge til det jævner, smag til med salt og peber.

Serveres med skiver af flûtes, smurt med krydderurtesmør, rørt af fx. fint hakket persille, lidt hvidløg og citronaft, ristet i ovnen.

   
Flûte:  

1 dl lunken vand max 30°c
15 g. gær
ca. 150 g.mel

salt
1 æg.


Gæren udrøres i den lunkne væske, med salt, melet tilsættes, og dejen æltes godt, ca 8 min. formes til en stor kugle. Hæver lunt ca. 30 min. tildækket.

Luften slås ud, og formes til flûtes, efter hæves ca. 30 min. ridses, og stryges med æg, bages 20 min. ved 220 °c.