Kumquatdessert med kokos sauce:

12 - 15 hele kumquats

5 dl. vand

2¼ dl melis

4 bl. husblas

4 - 5 portions forme

Plast folie
 

Skær kumquattene ud i tynde skiver. Bring 5 dl. vand i kog med sukkeret. Tilsæt kumquatskiverne, og lad dem simre i 2 måske 3 min, eller til de er mører. Tag den op med en hulske og læg den på et fad el. lignen

Lad væsken koge ind i nogle min. Tag 1 dl. fra til saucen, og stil den
koldt til senere brug.
Læg hus blads en i blød i koldt vand 5/10 min. Knug vandet af, og smelt den
i resten af kogelagen.
Lad det svale af, stil det køligt,
således at det bliver tyktflydene,
men uden at stivne.

Beklæd formen indvendig med plastfolie. Fordel et lag kumquatskiver i bunden og op langs formens sider.
Hæld den tyktflydene kolde gelemasse
hen over.
Stil det koldt i ca. 2 timer, så det
hele stivner.

Kokossauce:

 

2 bl. husblas

3 dl. kokosmælk

4 spsk. melis
1½ dl. piske fløde
 

Læg 2 blade husblas i blød i koldt vand ca. 5 min. Bring imens kokosmælken i kog i en gryde og pisk sukkeret i.
Knug væden af husblasen, og smelt den i kokosmælken. Lad det svale af, og stil det køligt.
Pisk fløden til let skum umiddelbart før serveringen, og pisk den kolde letstivnede kokos mælk i.

 

 

Servering:

 

overtræk

chokolade

 

Citron melisse.

Tag formen frem fra kulden. Dyp den evt. i lunkent vand. Vend forsigtigt kumquat geleen ud på en kold tallerken, oven på kokos saucen, dryp kumquatsaucen rundt om kumquatgeleen, og pynt med citron- melisse og evt. sprøjt med chokolade.