Kold fiske tallerken efter inspiration:

Mayonnaise:

1 dl. æg. blommer

10 g salt
2 spsk. Eddike

ca. 4 dl. olie (stuetemperatur)

salt & peber

Sc. Verte:
Rå mayonnaise

Citronsaft
Dild
Persille
Karse
Purløg
Evt.: Cremefraiche

 

Thousand iceland:

Rå mayonnaise

Tomatketchup

Lidt karry

Hvidvin
Salt
Peber.
 

Orly dej:
250 g mel
1 æg
1½ dl øl
2 dl vand
1 dl. olie
salt blandes
og lige før stegning tilsættes:
½ dl stiftpiskede æg. hvider

Gå fisken efter for ben og skind, pocher den på et underlag af fintskåret urter og fint hakket løg, under smurt bagepapir i ½ hvidvin og ½ vand tilsat lidt fiske "Oskar".
Lad fisken køle af i fonden.

På en kold tallerken, lægges et lejede af de fint skåret urter (som fisken er pocheret med) og feld salat, anret den pocherede afdryppede fisk.

 

Omkrans den fine fisk efter din inspiration f.eks.:

  • ½ kogte æg, blommen passeret med mayonnaise og sprøjtet tilbage, pyntet med rogn.
    Pillede grønlandsk rejer.

  • Dampede muslinger

  • Citron både

  • Frisk kogte asparges, omsvøbt med røget laks - ½ tomater med hakkede rejer

  • hvidløgstegte tigerrejer
    Friture stegte petit fileter m Orly dej, (serveres varme)