Let marineret, kogt oksebryst med bønner, pure og afstemt sauce

Opskrift ca. 4 pers.

 

 

Oksebryst

 

Ca. 600 gr. Oksebryst

Ca. 200 gr. Bønner, hvide og sorte

Rodfrugter til kogning

 

Smør

æbler

gulerødder

Creme fraiche

Friske krydderurter

Fløde

Citron

Chorizo

Salt, peber osv.

 

Dagen før:

Ordn oksebrystet for de store sener og det værste fedt. Krydder kødet med salt, peber og sukker.

vakumer det eller skom det i en frysepose.

 

Kom alle dine bønner i vand hver for sig, de skal helst stå i blød i 12 timer.

 

Kom kødet i en stor gryde og tilsæt koldt vand så det dækker.

Kog kødet i en time og tilsæt så dine ordnede, skyllede og skrællede urter, krydderier som laurbærblade, timian og rosmarin. Husk at skumme under vejs.

Kog videre minimum en time til. Hold øje med dine urter de må ikke koge ud, for så kan din sauce blive uklar, så hellere tage urter op og så koge videre. Nar kødet er mørt tager du det op og

dækker det til så det ikke bliver tørt. Sigt væden fra og gem noget til opvarmning af kødet, kom det bare hen over det med det samme.

Reducere væden ned til smagen og konsistensen er der, den skal nok jævnes.

 

Bønnerne sættes over til kogning gerne med lidt urter i kaffe filter, sasom løg, hvidløg, chili, rosmarin, laurbær og peberkorn. Bønner skal koge minimum 30 min. Jo tørrede de er jo mere skal

de koge. De hvide bønner skal blendes så de skal være ekstra møre. De sorte bønner skal bruges hele i retten Så der rnå gerne Være en smule bid i.

 

De hvide bønner blendes med creme fraiche og smages til med salt, peber og citronsaft kommes i en sprøjtepose og Iægges et lunt sted. De sorte bønner køles ned med koldt vand og sættes til

side.

 

Snit dine gulerødder, æbler og chorizo i MEGET fine tern. Chorizo stykkerne steges sprøde pa en pande uden at tage for meget farve.

 

 

 

Servering.

 

 

Kom dit kød i ovnen med væden og varm det stille og roligt mens

Gulerødderne kommes op i en gryde med smør og sauteres let, heri kommes finthakket hvidløg og en lille smule tørret chili.

Herefter tilsættes de sorte bønner og noget af den nedkogte sauce, det hele monteres med smør tilsæt chorizo og bønnerne er nu klar til servering.

Kom bønner i en dyb tallerken og anret et flot stykke kød eller tynde skriver på toppen. I hver side kommes der en dud af hvid bønne pure. Den skal være en smule lun, pynt retten af med gremolata. (sam er hakket persille, med citronskal og hvidløg.

   

 

 

jan 2014

Kirsten Enemark