Kastanie suppe med sprøde flager:

300 g. kastanjer

300 g. porre hvidt
1 løg
2 stilke bladselleri
15 g smør

1 l.vand

hønse oskar (efter smag)
½ dl. piskefløde

salt
peber

Afskal kastanierne son fortalt, Skær det hvide af porrerne i ringe og skyld dem grundigt. Pil løgene, og hak dem, skær bladselleri i små stykker, gem bladene til pynt.

Sauter porrerne
, løg og blad selleri i smørret, uden det tager farve. Kom de afskallede kastanier ved og til sæt hønsefond el. vand og hønse "Oskar" til det dækker.


Lad suppen koge i ca. 20 - 25 min. Blend den, og kog den igennem smag til med salt og peber, og tilsæt lidt piskefløde.

Serveres i varme dybe tallerkener med en streg af letpisket fløde og lidt fint hakket bladselleri blade  drysset på toppen.

 

Serveres med sprøde flager:

Sprøde Flager:

 

2 fed hvidløg

50 g smør
2 spsk. karry

1 dl. vand
salt

peberkværn

200 g mel

Saltkorn.

Smelt smørret i en lille gryde, tilsæt det knuste hvidløg og karry, og steg til det er let nøddebrunt. Hæld vandet på panden og tilsæt saltet. Hæld det hele gennem en sigte og pres så meget af hvidløget igennem som muligt.
Ælt mel i lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Del dejen i 8 - 10 lige store stykker. Tril dem til tropedoformede stykker rul dem tyndt ud med lidt mel på bordet, børst overflødigt mel væk.
Bag dem på på bage papir i en 240°c varm ovn ca. 2 min. på hver side til de får en gylden overflade. Bag dem af flere gange.
Kan bages i forvejen.

 

 

nov 2000