Kammuslinger med muslingesuppe:

Kammuslingesoufflé:

 

250 g. kammuslinger

1½ æg

2 dl. fløde

150 g. blødt smør

salt & peber

revet muskat

alu forme

Kør kammuslingerne seje på food processor med salt, tilsæt smør og æg og til sidst fløde.

Stop maskinen straks, fyld massen i smurte forme og bag souffleen ved 110°C til de er faste

 

 

Muslingesuppe:

 

1 kg limemuslinger

olivenolie

10 faner safran

lidt suppeurter

timian

4 fed hvidløg

2 dl. hvidvin

2 dl. fløde

Sauter urterne, timian, hvidløg og safran i olivenolie uden at det tager farve.

Tilsæt de rensede muslinger og suter et par min.

Tilsæt hvidvin, kog igennem, skru ned, damp muslingerne færdig under låg, ca. 3 min.

Tag muslingerne op, si suppen og reducer med fløde til passende smag.

 

Pil muslingerne ud af skallen. Hold dem lune i lidt suppe.

 

 

Safransyltede rodfrugter:

Rodfrugter i små tern

olivenolie

safran

hvidløg

Vend de fintskårne rodfrugter i lidt olivenolie, safran og knust hvidløg

 

 

Sprødt rugbrød:

tyndt skåret rugbrød

smør

Pensl de tynde rugbrødsskiver med afklaret smør og bag dem sprøde i ovnen ved 150°C

 

 

Servering:

Skum muslingesuppen op med blender. Anret  kammuslingesoufflé, muslinger, safransyltede rodfrugter, i varme dybe tallerkner. Kom den varme skummende suppe på til sidst.

Server det ristede rugbrød til.