Kalvescaloppine i duehjertetomat saute.

8 tynde skiver kalv

16 basilikumblade

8 skiver padano ost

Salt & peber

Olie & smør

600 g. dadeltomater

3 fed hvidløg i skiver

frisk krydderurt

100 g sorte niçoise oliven

Saft af ½ citron

2 spsk. olivenolie

bøgehatte

brøndkarse

I et ovnfast fad lægges tomaterne, hvidløgsskiverne, krydderurtebladene og oliven. Hæld citronsaft og olivenolie over og vend det godt rundt, så det bliver blandet.

 

Sæt fadet i en 200°c varm ovn i ca. 40 min.

 

Læg kødskiverne på et bræt. På den ene halvdel af hvert stykke kød lægges et basilikumsblad, en skive ost og igen et basilikumblad. Fold den anden halvdel af kødet henover. Krydr med salt og peber.

 

På en varm pande brunes disse scalloppinerne i olie et ½ min. på hver side.  Tag tomatfadet ud af ovnen og placer kødstykkerne på tomatblandingen. Svits panden af med lidt smør og øs væden over, sæt fadet i ovnen i 10 til min.

 

Pasta.(tagliatelle)

 

300 g. durum hvedemel

3 æg

Et nip salt.

1 ds. Hakket tomater

Smag: eks.

salvie

basilikum

hvidløg

 

 

Sigt melet ud på arbejdsflade (bagebord) i en vulkanformet bunke med et krater i toppen. Så æggene ud i krateret og tilsæt salt.

Arbejd æggene i melet med hænderne ved gradvis at trække melet ind i æggemassen indtil det bliver til en grov dej. Tilsæt lidt mel, hvis dejen er for blød eller klæbrig.

Vask hænder og rengør arbejdsfladen, ælt dejen med håndroden i ca. 10 min. til den er glat og smidig. Pak dejen i plastfilm og lad den hvile ½ time.

Drys arbejdsfladen og dejrullen let med mel. Rul forsigtigt dejen ud, mens du hele tiden drejer den en kvart omgang. Rul den ud til 3 mm tykkelse. Lad den tørre ½ time under et viskestykke.

Den flade pasta skæres i ønsket form. Koges i let-saltet vand

 

OBS. Rigeligt vand, ca. 3 min. derefter afkøles under rindende koldt vand.

 

Dåse tomaterne opvarmes i gryde heri vendes den kogte pasta smag til er egen smag.

 

 

 

Servering:

 

Server det med pasta og ristede bøgehatte pynt med brøndkarse

31. marts 2008