Kalve paupietter med svampe spinat og majs:

800 g. kalveinderlår

(skåret i 3 mm.tyndeskiver)


100 g.mark svampe

1 sksk. Smør
100 g. franskbrødskrumme Persille hakket
salt
peber
snor
smør
olie
mel
tomater
650 g kartofler
½ kg spinat (200g frosset)

150 g majskerner

3 fed hvidløg

smør
 

Rens svampene og hak dem. Svits dem i en gryde i smør og tilsæt findelt brødkrumme og hakket persille. Smag til med salt og pebermølle. Sæt svampefyldet til side.

Varm ovnen op til180°c.


Tag de tynde skiver af kalveinderlåret og bred dem ud på køkkenbordet. Krydder dem med salt og peber og fordel svampefyldet på hver enkel skive. Rul hver skive om fyldet og luk dem med snor.

Disse ruller kaldes "paupietter" og de brunes i smør på en stegepande. Efter bruningen drysses med mel og lægges i fad sammen med tomatconcassee
Fadet dækkes med folie. Fadet sættes i ovnen ca. 1 time til paupietterne er møre.

Kartofler
Skrub kartoflerne rene og halver dem. Bag dem møre i ovn, i ca. 40 min.

(sættes ind ca. 20 min. efter kødet)

Garniture:
Rens og skyl spinaten i rigeligt koldt vand. Svits hakket hvidløg i en gryde i smør, tilsæt majskærnerne og lidt portvin, lad det simre i ca. 3 min. Kom spinaten i og kog videre i ca. 2 min. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Anret paupietterne på et leje af spinat, majs, garner med kartoflerne.