Kæmperejesuppe med carry og ingefær:

Kæmperejer ell.
Jomfruhummer

Snit urterne til suppen fint. Del jomfruhummerne i krop og haler. Tag kødet ud af halerne, og stil det til side.
Fond:

skaller fra hummer olivenolie

persillekviste

timian
1 løg
1 gulerod
frisk ingefær
1 tsk. Carry
100 g. tomatpure
1 dl. fiskefond
1 dl. Marsala
3 dl. hvidvin
½ l. piskefløde
1 limefrugt
1 grøn + 1 gul courgette
 

 

Knus hummerskallerne groft, svits dem i lidt olie, tilsæt urterne, carry og tomatpure og rist det godt af ca. 3 min. '

Tilsæt de 2 slags vin, kog et par min, inden fond og fløde tilsættes. Lad suppen simre under låg i 20 min.

Del courgetterne i små terninger og blancher dem 1 min. i saltet vand. Afkøles i koldt vand, dryp dem godt af og stil dem til side. Del porrene i tynde strimler og fritér dem sprøde i olie; dryp dem af på fedtsugende papir.

Si suppen og kog ind til passende konsistens.

Smag til med salt, peber og lidt lime, og passér suppen gennem en sigte, Kan evt. blendes med en stavblender.

Krydder hummerhalerne let og damp dem 2-3 min i suppen tilsæt courgette terningerne.

Porre-Frites:

1 porre,

olie til fritering

1 spsk fint snittet kørvel..

 

Anret jomfruhummerne med suppen, courgetter, friteret porre, lidt kørvel og hakket purløg.

 

Spis brød til